2011. július 2., szombat

Stereomotion for life and some other things

Próbálok személyes vélemény és konkrétummentesen fogalmazni a bevezetőben.
Vannak zenék amik károsak.
(Na már most töröltem két sort.. nehéz lesz ezt személyeskedés nélkül. :D)
Tehát tekintsünk el a zene alkotójának véleményezésétől abban az esetben ha az negatív.
Csapó kettő.
Szóval vannak zenék amik borzalmasan károsak, mert...
Feladom b*zdmeg! :D A bevezető kimarad inkább.
Kezdem szokásom szerint akkor mégiscsak a közepén.

Awwwwwwwwwwww! O_O :P

Sry.. :D
Tudom, ez aztán nagyon fontos megnyilvánulás volt, marha lényeges szempontja egy zenekar jellemzésének, hogy "awww" e a frontember vagy nem.. :P



Egy band a csodaszép Baden-Württembergből...
Aki szereti az elektronikus zenét, mindenképp ismerkedjen meg a munkásságukkal.
Én magam úgy vagyok vele, a keményebb vonalat kultiválom inkább. Ha tényleg zenét akarok hallgatni, tehát nem a falat bámulva ábrándozni, arcomat a párnába nyomva pityeregni, vagy inspirációt meríteni az alkotáshoz, hanem szó szerint csak zenét hallgatni, hogy szóljon valami ami tetszik, akkor az egy nem túlragozott black metal, mint pl. a Godkiller, az Abyssic Hate, vagy a magyar Blizzard (róluk lesz itt még).
Most viszont elektronikus zenéről beszélünk, tehát ezen a vonalon az igazi, sápitozás és giccses tüccliktől, idióta belecsilingelésektől meg személyeskedő szövegektől mentes kristálytiszta dark electro, mint pl: Acylum: Rape , Nurzery Rhymes, a gonoszabb Wynardtage számok, mint Crash of a Star  (a szomorkásabbak már az "okkal hallgatom és sírok mint egy hülye" kategória..)
Elektronikus zene még, viszont powernoise, nagy kedvenc a 100 Blumen vagy ami a környezetemben hatalmas közutálatnak örvend, számomra viszont abszolút fülorgazmus és imádom: a xotox. Szeretek vele büntetni, a telefonom csengőhangja is egy xotox feat. X-Fusion szám, imádom látni az emberek arcán a kínt amikor megszólal a tömegközlekedési eszközön vagy a boltban
Múltkor a körmösnél szólalt meg, persze nem vettem fel, hadd üvöltsön a táskában. A csajszi pedig utána félórán át arról beszélt, milyen sok helyről lehet szép(!) csengőhangokat letölteni, majd megmutatja. hehehe hahaha
Régebben hallgattam Merzbow-t csak azért, hogy másokat kiakasszak, de az a baj, hogy attól még nekem is kimegy a hajam, annyira meg nem vagyok sznob, hogy magamat is büntessem menőzésből, így lassan elmaradt XD

Akinek a hangja garantáltan nem irritálja senki dobhártyáját, az az Eure Hoheit Herr Stereomotion  :-)

Még tennék egy kis kitérőt. Remélem nem arról kellene írni ki milyen progikkal szerkeszt, melyik szoftver a legjobb, milyen controller kell a live-hez...Egyrészt vannak akik haláltitkos kulisszainfóként kezelik, másrészt mert őszintén szólva engem marhára nem érdekel. (de ha igényetek van tudni sikítsatok és kikényszerítek ezt-azt ebből-abból az egyénből.. :P)
Egy stúdióról nem az jut eszembe, hogy na most valami high-tech fellegvárban vagyok, hanem hogy vajon mit kapok érte ha idelöttyintek egy kis kávét, vagy tűsarkú cipővel... Ragozható, fokozható. ;)

Lehet egy zene matematikai képletek alapján készült mestermunka, az alkotója dilinyós.
Na ez az ember nem, az, ez az ember egy kis zuckersüsser.
 A szóban forgó formációt Florian Jager hozta létre anno egymaga ha jól emlékszem 2002-ben talán, azonban mára már tulajdonképpen két ember, Christian öööö...
lol wie heisst Christian richtig? XD

Azért tartottam fontosnak kiemelni, hogy a hangja nem irritál garantáltan senkit, mert a zenéje néhol de.
Oldszkúl Stereomotion a kezdeti időkből, több mint borzalmasan nemjó. Középkategóriás trance idegesítően túleffektezett vokállal. Aki szereti a betablettázós-monoton-elszállószenés bulikat, annak lehet bejön. Részegen szexeléshez is el tudom képzelni, de ezt hagyjuk.

Amikor az ember elkezd valamit, nyilván nincs még meg hozzá a megfelelő technikai tudása, és sokszor tényleg hiába létezik fejben valami hibátlanul, ha a megvalósítása hagy némi kívánni valót maga után. Még egyszer elmondom, annyira nem rossz, ilyen Sterbinszky meg hasonló gumi Dj-ket magasan ver. Önmagához viszonyítva titulálom gyenge eresztésnek. Azért harmadszor szól a Phalanx, igaz gondolok is közben erre-arra amint fentebb futólag említettem.. XD

(Jóvvaaaaan nem szidok senkit, csak picurit. Nekem meg olyan fotóim vannak az aktmodellkedés kezdetéről amiktől elpirulok akkora tréség, de wc papírnak pl simán korrekt. Minden jó valamire XD)

A tehetség valami olyan megfoghatatlan dolog ami pontatlan munkából is kisugárzik. Hallgatása közben azt érzed, hogy kicsit sután összerakott, kicsit néhol túl sok, kicsit néhol túl gyenge, de van benne valami ami magával ragad.
Szerintem az Apocalypse:Forever ahonnan érdemes őket elkezdeni komolyan venni. (Őt. Akkor még csak egyesszám)
Ez az album is valszeg sok ember fülét irritálja, de már nem azért mert "rossz" mint a Resistance:2012 hanem mert nagyrészt kemény bulizásra való (de már nem techno-trance!) muzsikák találhatóak rajta, mint pl. My Apocalypse és nyilván ezzel a közeggel nem mindenki azonosul.
Személyes kedvenc a CD-ről a 10.000 Nails és az Infernal Hate. Hát marha fontos infok mi, most mindenkinek ez lesz a kedvenc száma. Na persze. ^^
Clubterror zenék után jött a lágyulós, letisztult időszak. Industrial helyett egy dallamos, futurepop szerű ami már szélesebb körben váltja ki a kellemes hallgatnom-érzést. Furcsán néztem amikor először volt szerencsém szembesülni a new style-al. A Sehn:Sucht mintha egy másik zenekar produktuma lenne.
Ami az előző albumhoz nem passzolt volna, ezért ha a darkabb trackeknél maradnak sosem derül ki: ennek a pasikának valami csodaszép a hangja! Nem való neki a hörgés meg az ordítás, neki igenis énekelnie kell.
Olyan hangja van mint egy angyalnak. Forgiven

Hatásszünet, musikpause.. Kell igyak egy Jagermeistert! XD Na jó, nem. De csak azért nem mert már elfogyott! :P

A Stolz und Demut pedig nemrég jött ki, tulajdonképpen egy remixalbum, nem vagyok nagy híve a remixeknek, ezért nem is annyira térnék ki rá.
Egy új dal viszont megtalálható rajta...
Meghalok az Anthemért azóta ahogy előadták a Nachtwerkben! Nem is igazán tetszett a szám, tök mást vártam, de amit Florian ott produkált live, azt 1000 év alatt sem tudnám elfelejteni. Én... megmozdulni sem volt erőm csak állni előtte és bámulni rá.
Akkor kezdett derengni bennem legelőször, hogy akit akkora felülmúlhatatlan istennek tartottam, az sehol sincs hozzá képest.

 Na szóval azt hiszem, vagyis nem hiszem hanem tudom, ő valóban eszméletlen jó és egyre jobb.
Nincs elszállva magától kicsit sem, egy csodálatos, kedves tündérke :-)
Hihetetlen mennyire sugárzik ki az aki szívből, a zene szeretetéből, kreativitásból alkot, meg ki az aki a zsenialitásával kérkedik a nép előtt, dühből ír számokat, odavan magáért mások meg nem érdeklik.
Megpróbálok kieszközölni egy fergeteges Stereomotion bulit a nyárra hazára. ^^



Also Du supertolles Sternchen, mach so weiter. Ich weiss auch dass Du schaffst alles was schaffen willst. :-)





PF. & M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése